O nama

NEVEN je porodična firma osnovana 2003. godine specijalizirana za proizvodnju i preradu NEVENA ( Calendula Officinalis ) što dokazujemo konstantnim proširenjem asortimana proizvoda i kupaca. Od 2004. godine imamo certifikat za organsku proizvodnju i preradu nevena (IMO SWISS).

NEVEN Kozmetika Zdravlja

Daje vam kvalitet sa kojim stvarno dobijate ono što ste dali svoj novac. Uvidjet ćete da vaše zadovoljstvo da ste dobili ono što vam zaista treba, je ono što nema cijenu, a mi vam upravo to nudimo.

Svi naši proizvodi su od Organski certificiranog Nevena i prirodnih sastojaka.

Naše proizvode mogu koristiti i bebe, samo ne mogu osobe sa alergijom na polen!

O NEVENU

Neven služi za unutrašnju i vanjsku upotrebu kao blagi antibiotik, oralnom upotrebom pročišćava krv od raznih toksina, a spolja se upotrebljava za razna kožna oboljenja, rane, opekotine, proširene vene i kapilare. Cvijet Nevena sadrži: kalcij, sumpor, gorke tvari, jabučnu i salicilnu kiselinu, eterično ulje, gumu, smolu, heterozidne boje, sluz, sećer, bjelančevine, fitosterol, enzim, saponin, kalendulin i razne soli. Neven ima medicinsko priznato antiimflamatorno dejstvo, i kao antiseptik uništava mikroorganizme i prenosi infekcije.